Protestatarii din Venezuela vor să folosească o nouă „armă” împotriva Gărzii Naționale: „Ei au gaze lacrimogene, noi avem excremente”

Data publicării:
Venezuela Tense As Unrest Over President Maduro's Government Continues
Foto: Gulliver/ Getty Images

Protestele împotriva regimului autoritar din Venezuela condus de Nicolas Maduro continuă pe străzile din Caracas, unde, începând cu sfârșitul lunii martie, domină o atmosferă de război civil.

Venezuela Tense As Unrest Over President Maduro's Government Continues
Foto: Gulliver/ Getty Images

Ecourile munițiilor cu aer comprimat și trâmbele gazelor lacrimogene au devenit la fel de firești pe arterele capitalei Venezuelei ca oxigenul și lumina zilei. Însă manifestanții spun că vor introduce un nou tip de „armă”, alături de pietre și sticle incendiare, în încleștările cu forțele Gărzii Naționale: materiile fecale.

Protestele opoziției ar putea lua miercuri o „turnură murdară”, titrează cotidianul The Guardian.

„Ei au gaze, noi avem excremente”, anunță o imagine care circulă pe rețelele de socializare, promovând acțiunile protestatare de miercuri sub sloganul „Marșul Rahatului”.

„Copiii ies cu pietre, asta e arma lor. Însă acum vor ieși cu o altă armă: excrementele”, a spus un dentist de 51 de ani, care le-a pregătit manifestanților containere cu dejecții.

Mulți sunt de părere că apariția pe străzi a acestor „cocktail-uri Poopootov”, cum le-au denumit protestatarii, ar putea crește pericolul de boli infecțioase, ținând cont de faptul că sistemul medical se confruntă cu o penurie de proporții a medicamentelor de bază, iar săpunurile și dezinfectanții nu mai pot fi găsite de săptămâni întregi pe rafturile magazinelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri