Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în Portugalia, în contextul valului doi de coronavirus care lovește Europa

Data actualizării: Data publicării:
Bărbat care poartă o mască de protecție imprimată cu drapelul Portugaliei
Foto: Getty Images

Portugalia, confruntată, la fel ca alte țări europene, cu o puternică revenire a pandemiei de coronavirus, va impune obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, conform unei decizii a Parlamentului de la Lisabona, relatează Agerpres.

Măsura se va aplica pentru o perioadă de 70 de zile la finalul căreia poate fi reînnoită. Purtarea măştii, care nu va putea fi înlocuită cu o vizieră, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste zece ani „atunci când distanţa fizică recomandată de autorităţile sanitare se dovedeşte impracticabilă”, conform versiunii finale a textului, citată de agenţia Lusa.

Partidele de extremă stângă s-au abţinut de la vot, criticând în special natura prea vagă a unei legi care prevede şi excepţii atunci când purtarea măştii ar fi „incompatibilă cu natura activităţilor practicate”.

Conform datelor worldometers.info, Portugalia a înregistrat, joi, vârful de infectări zilnice cu coronavirus - 3.270 de cazuri - iar 16 persoane au murit din cauza Covid-19. Bilanțul total arată 112.440 cazuri și 2.276 de decese.

 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri