Purtarea măștii în timpul sexului, recomandată de directorul agenției de sănătate publică din Canada

Data publicării:
ilustratie cu maini impreunate pe pat, langa doua masti
Foto: Getty Images

Directorul Agenției pentru sănătate publică din Canada, Theresa Tam nu recomandă sărutul, însă spune că poate fi luată în considerare purtarea măștii în timpul sexului cu un nou partener, pentru protecția împotriva infectării cu coronavirus. Șeful sistemului public de sănătate canadian însă spune că cel mai scăzut risc în vreme de pandemie implică doar propria persoană, transmite cbc.ca.

Doctorul Theresa Tam a afirmat, într-un comunicat, că există puține șanse de infectare cu COVID-19 din transmiterea spermei sau a fluidului vaginal, însă activitatea sexuală cu cineva nou crește riscul de a contracta virusul, în special dacă există contact fizic precum sărutul.

“Precum alte activități din timpul COVID-19 care implică apropierea fizică, există unele lucruri pe care le puteți face pentru a diminua riscul infectării și răspândirii virusului”, a spus ea.

Săriți peste sărutat, evitați apropierea față în față, purtați o mască care acoperă gura și nasul și monitorizați-vă pe dumneavoastră și partenerul pentru simptome înaintea oricărei activități sexuale, spune Tam.

“Cea mai puțin riscantă activitate sexuală în timpul COVID-19 implică doar propria persoană”, a adăugat aceasta.

Sănătatea sexuală este o parte importantă a sănătății generale, a spus Tam, iar luând precauții, “canadienii pot găsi metode să se bucure de intimitate fizică în timp ce păstrează progresul pe care toți l-am făcut în controlul COVID-19”.

Până miercuri după-amiază, Canada avea 129.705 de cazuri confirmate și cazuri probabile de coronavirus. Provinciile și teritoriile au comunicat că 114.842 dintre cazuri s-au recuperat sau clarificat. Numărul de decese a ajuns la 9.171, potrivit CBC News.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri