Purtător de cuvânt Casa Albă: Donald Trump nu-l va demite pe doctorul Fauci

Data publicării:
Donald Trump si Anthony Fauci in timpul unei conferinte de presa
Anthony Fuci și Donald Trump. Foto: Guliver / Getty Images

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu are nicio intenţie de a-l demite pe medicul Anthony Fauci, expertul celulei de criză privind coronavirusul de la Casa Albă, a afirmat luni executivul american, notează AFP.

"Speculaţiile din media sunt ridicole, preşedintele Trump nu îl va demite pe doctorul Fauci", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, transmite Agerpres.

"Doctorul Fauci a fost şi rămâne un consilier de încredere al preşedintelui Trump", a adăugat el.

Miliardarul american a distribuit duminică pe Twitter un mesaj cu hashtag-ul #FireFauci (Concediază-l pe Fauci), alimentând speculaţiile potrivit cărora şi-a pierdut răbdarea cu renumitul om de ştiinţă apreciat de americani şi care atrage constant atenţia asupra pericolelor unei ieşiri prea rapide din izolare.

Polemica intervine într-un moment crucial, în care Donald Trump susţine că se pregăteşte să ia decizia "cea mai importantă din viaţa sa" legată de o eventuală redeschidere a economiei.

După mai mult de jumătate de milion de cazuri înregistrate, ritmul contaminărilor pare să se fi stabilizat în Statele Unite care se apropie de "vârful pandemiei", a afirmat duminică Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri