Purtătorul de cuvânt al lui Putin, despre rușii care pleacă din țară din cauza războiului: „Este o purificare”

Data publicării:
dmitri peskov cu microfon si mana intina intinsa
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Foto: Profimedia

Conflictul din Ucraina dezvăluie cine sunt „trădătorii” în Rusia şi permite o „purificare” a ţării, a declarat joi purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, întărind afirmaţiile acestuia, care se referise la rușii pro-occidentali ca la „sclavi” care „nu pot trăi fără stridii și libertate de gen”.

„În astfel de situaţii, mulţi oameni se arată a fi trădători şi pleacă ei înşişi din viaţa noastră. Unii demisionează, alţii părăsesc ţara. Este o purificare. Alţii încalcă legea şi sunt pedepsiţi pe baza legii”, a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, potrivit Agerpres, care preia AFP.

Un număr nedeterminat, dar important de ruşi au părăsit Rusia în ultimele trei săptămâni din cauza înăspririi controlului de către Moscova de la începutul invaziei din Ucraina la 24 februarie.

„Însă mulţi oameni vor cu adevărat să îl susţină pe preşedintele nostru. Este o majoritate zdrobitoare”, a spus el.

Într-un discurs ofensiv susţinut în faţa guvernului său şi transmis la televiziune, preşedintele Vladimir Putin şi-a apărat cu fermitate miercuri operaţiunea militară din Ucraina şi a comparat Occidentul şi sancţiunile acestuia împotriva Rusiei cu acţiunile naziştilor în Al Doilea Război Mondial.

Potrivit liderului de la Kremlin, „imperiul minciunilor” constituit de ţările, media şi reţelele sociale occidentale vrea să se bazeze „pe o coloană a cincea de trădători naţionali” pentru a-şi atinge obiectivele lor anti-ruseşti.

„Fiecare popor, şi în special poporul rus, va fi întotdeauna capabil să recunoască canaliile şi trădătorii şi să-i scuipe cum scupi o muscă ce ţi-a intrat în gură”, a avertizat Putin.

„Sunt sigur că o astfel de autopurificare reală şi necesară a societăţii nu va face decât să ne întărească ţara”, a mai spus el.

Liderul de la Kremlin s-a referit la rușii pro-occidentali care critică invazia sa în Ucraina ca la niște „sclavi” și „trădători de țară, care „nu pot trăi fără stridii și libertate de gen”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri