Video Putin a condus pe Podul Kerci, distrus parțial în octombrie. Este prima vizită în Crimeea, de la începutul războiului

Data actualizării: Data publicării:
putin conduce
Vladimir Putin conduce pe Podul Kerci. Foto: Captură video

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat, luni, Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, distrus parțial de o explozie la începutul lunii octombrie. Imaginile cu Putin la volanul unei mașini Mercedes au fost publicate de presa de stat din Rusia. Este prima vizită a lui Putin în Crimeea, de la începutul războiului.

Putin s-a urcat la volan și a traversat personal podul cu mașina, în timp ce viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație.

În cele 14 secunde publicate de presa rusă, se aude Putin întrebând unde au avut loc lucrările de reparație. 

Traficul s-a deschis pe partea reparată a podului din Crimeea de peste strâmtoarea Kerci, potrivit presei din Rusia.

„Pe 5 decembrie, la ora 10:50, în cadrul lucrărilor de restaurare, vehiculele au fost transferate pe partea dreaptă a porțiunii de drum a Podului Crimeea”, au transmis autoritățile ruse din regiune.

Podul Kerci sau Podul Crimeei, simbol al anexării ilegale a peninsulei ucrainene cu acelaşi nume, este crucial pentru aprovizionarea trupelor ruse angajate în Ucraina şi a fost parţial distrus de un atac cu camion-capcană, pe 8 octombrie.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a afirmat că acest „atac terorist” a fost organizat de serviciile de informaţii ale armatei ucrainene, susţinând că un agent al Kievului a coordonat tranzitul încărcăturii explozibile prin mai multe ţări şi a fost în contact cu diferiţi intermediari. Drept ripostă, Rusia a întreprins bombardamente masive pe teritoriul Ucrainei, vizând în special infrastructuri energetice civile şi provocând numeroase întreruperi de curent şi de alimentare cu apă.

Ulterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că explozia de pe podul Kerci nu a fost orchestrată de serviciile speciale ucrainene.

„Nu am comandat aceasta (explozia de pe Podul Kerci – n.red.), din câte știu eu”, a declarat Zelenski. „Există multe verticale de putere, structuri de comandă de sus în jos. Este un sistem mare. În Uniunea Sovietică, a fost KGB. Astăzi este format din mai multe ramuri care decid constant care dintre ele este cea principală”, a spus președintele ucrainean.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri