Putin amenință că va naționaliza activele companiilor străine

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin
Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a declarat, joi, în cadrul unei reuniuni televizate, că guvernul Rusiei poate prelua activele companiilor străine care se retrag din acest stat. De asemenea, președintele rus a spus că cererea crește în Rusia pentru anumite lucruri, dar că nu încape îndoială că aceste probleme vor fi rezolvate.

El a spus că Rusia poate „introduce un managament extern” al acelor afaceri care își închid facilitățile de producție, iar apoi să „înmâneze aceste întreprinderi celor care sunt dispuși să lucreze”.

„Vom găsi o modalitate legală de a face acest lucru”, spune Putin, citat de BBC.

Președintele rus a vorbit despre țările care iau „măsuri neprietenoase” împotriva Rusiei și economiei sale – referindu-se la sancțiunile impuse de Occident.

El spune că cererea crește pentru anumite lucruri dar că nu încape îndoială că aceste probleme vor fi rezolvate – „oamenii vor înțelege că pur și simplu nu există ceva să nu putem rezolva”.

El a arătat cu degetul către Occident, spunând despre acesta că „a cerut cetățenilor săi să-și strângă curelele și să se îmbrace mai gros” – dând vina pe sancțiuni pentru situația care se înrăutățește. „Totul pare foarte ciudat”, spune el.

Putin a mai insistat că Rusia își îndeplinește obligațiile privind furnizarea energiei și că nu este de vină pentru creșterea prețurilor. „Este rezultatul propriilor calcule greșite – nu dați vina pe noi”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri