Putin cere industriei de apărare să producă mai mult şi mai repede: Studiaţi armele NATO, chiar şi în prima linie

Data publicării:
putin face semn cu degetul aratator
Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut, marţi, industriei de apărare să producă mai multe arme şi să reducă termenele de livrare cât mai repede posibil, precum și să asigure aprovizionarea trupelor cu armamentul și echipamentele necesare, potrivit agenţiei ruse TASS. Acesta recunoaşte problemele cu care Rusia se confruntă din cauza sancţiunilor şi cere studierea armelor NATO. 

„Trebuie și putem să le studiem, să ne creștem calitativ capacitățile și, pe baza experienței acumulate, să ne îmbunătățim acolo unde este necesar, echipamentele, armele noastre”, a transmis liderul de la Kremlin, în timpul unei întâlnirii cu reprezentanţii industriei de apărare. 

Putin le-a transmis acestora că îmbunătăţirea armelor ruseşti se face chiar cu participarea reprezentanţilor industriei de apărare în prima linie a războiului din Ucraina.

„Eu vreau să le mulțumesc pentru asta. Aceasta nu este doar o atitudine responsabilă față de afaceri. Acesta este, într-o anumită măsură, eroism și asta aduce o contribuție uriașă la îmbunătățirea echipamentului militar folosit în timpul ostilităților”, a declarat Putin.

Putin admite problemele cu care se confruntă industria de apărare din cauza sancţiunilor, însă spune că armele rusești din Ucraina prezintă o eficiență ridicată și rezistă cu succes celor occidentale.

„Este necesară implementarea integrală a tuturor programelor de substituire a importurilor, care în alte domenii nu sunt atât de importante și nici atât de esențiale. Dar aici este necesar”, a mai spus preşedintele rus.

Putin a mai declarat că în primele șase luni ale acestui an, „în ciuda tuturor circumstanțelor pe care toată lumea le cunoaște bine”, Rusia a livrat arme în valoare de peste 6 miliarde de dolari în străinătate. 

La șase luni de la invazia pe care a declanșat-o, Rusia se confruntă cu un grav deficit tehnologic provocat de sancțiunile impuse de Occident împotriva Moscovei.

După ce au lansat (sau au pierdut în luptă) mult mai mult din arsenalul lor de rachete decât au anticipat inițial, soldații ruși se bazează acum din ce în ce mai mult pe stocurile de muniții primitive din era sovietică, în timp ce forțele ucrainene aprovizionate de Occident cu arme moderne se luptă pentru a întoarce soarta războiului.

Citeşte şi Rușii dezasamblează frigidere și mașini de spălat pentru a obține mult râvnitele microcipuri

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri