Sari la conținut

Putin, eliminat din două filme. Una dintre producții intră în culisele tragediei submarinului Kursk

Vladimir Putin a fost tăiat din scenariul a două producții cinematografice. Producătorii vor să renunțe la orice legătură cu liderul de la Kremlin, pentru ca filmele, încă în producție, să nu fie trase pe linie moartă de factori politici influenți în „Cetatea Filmului”, scrie publicația The Hollywood Reporter.

Este vorba despre filmele „Red Sparrow”, produs de Chernin Entertainment, în regia lui Francis Lawrence, și „Kursk”, produs de EuropaCorp, purtând marca reputatului regizor danez Thomas Vinterberg. Ambele producții sunt programate să apară în 2018.

„Red Sparrow” spune povestea unei „rusoaice sexy din seriviciul de spionaj”, interpretată de Jennifer Lawrence, care se îndrăgostește de un agent CIA și decide să devină agent dublu. Filmul este bazat pe romanul din 2013 al fostului ofițer de informații american Jason Matthews. În thriller-ul semnat de Matthews, Vladimir Putin deține rolul-cheie, însă scenele respective nu vor ajunge și pe marele ecran.

În ceea ce privește filmul lui Thomas Vinterberg, „Kursk” pornește de tragedia submarinului rusesc cu același nume, din anul 2000, în urma căruia au murit 118 marinari. Kursk s-a scufundat, după o explozie în interiorul submarinului, în timpul unui exercițiu naval din Marea Barents. Autoritățile guvernamentale au refuzat atunci, timp de cinci zile, ajutorul internațional. Recent, șeful EuropaCorp, regizorul Luc Besson, a luat decizia să îl elimine pe Vladimir Putin din scenariu, dar să păstreze accentul pe gestionarea dezastruoasă a incidentului.

Pe aceeași temă