Galerie Foto Putin gol pe toaletă aurie a fost scos la licitație pentru a ajuta armata Ucrainei cu o dronă de luptă

Data publicării:
Velvyslanectví, Spolková republika Německo, demonstrace, protest, spolupráce Rusko, ropovod Nord Stream 2, skupina Kaputin, socha Vladimir Putin, nahý, obnažený
O statuie a lui Vladimir Putin gol, pe o toaletă aurie, a fost scoasă la licitație. FOTO: Profimedia Images

O statuie a lui Vladimir Putin gol, pe o toaletă aurie, a fost scoasă la licitație, suma obținută urmând să fie folosită pentru cumpărarea unei drone pentru Ucraina.

Statuia a fost expusă deja de un grup de activiști în mai multe spații publice, inclusiv în fața ambasadei Rusiei la Praga.

Licitația se desfășoară până pe 20 decembrie pe Twitter, iar prețul de pornire este 10.000 de euro. Încasările vor fi folosite pentru achiziționarea unei drone de luptă pentru Ucraina.

Statuia face parte dintr-un ansamblu în care Putin gol îl ține în brațe pe Lukașenko mic. Are un lanț de aur la gât, este așezat pe o toaletă aurie, în mâna dreaptă ține o perie de toaletă, iar în cea stângă o mică mașină de spălată vopsită cu roșu. Statuia se află pe un soclu masiv de marmură cu inscripția „Asasini goi”.

O statuie a lui Vladimir Putin gol, pe o toaletă aurie, a fost scoasă la licitație. FOTO: Profimedia Images
O statuie a lui Vladimir Putin gol, pe o toaletă aurie, a fost scoasă la licitație. FOTO: Profimedia Images

În aprilie 2021, activiștii au expus statuia în fața ambasadei Rusiei din Praga, al cărei gard l-au „decorat” cu perii de toaletă aurii.

„Ideea a apărut ca urmare a unui videoclip prezentat de opozantul rus Alexei Navalnîi, cu imagini detaliate despre palatul secret de lux al lui Putin, unde, de exemplu, o perie de toaletă costa 15.000 de euro. Peria de toaletă a devenit apoi un simbol al rezistenței față de regimul lui Putin, motiv pentru care am adăugat-o statuii împreună cu toaleta aurie”, a explicat Otakar Van Gemund, cel care a inițiat acest demers.

Mașina de spălat însângerată din mâna stângă simbolizează obiectele pe care ocupanții ruși le fură din casele din Ucraina.

Micul Lukașenko, așezat în poala lui Putin, ține în mâini o crosă de hochei, caricaturizând astfel încercările celor doi lideri de a manipula opinia publică.

„Arată ce ridicol este Putin și că doar mimează puterea. Este o aluzie la hainele noi ale împăratului (basm de Hans Christian Andersen - n.r.), care arată că nu trebuie să ne temem de Putin, deoarece puterea lui este alimentată doar de frica noastră. Este mai vulnerabil decât pare”, adaugă activistul.

Autoarea sculpturii este Barbora Zichová și care a avut nevie de peste două luni pentru a o finaliza.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri