Putin îi acuză pe ucraineni că au vrut să arunce în aer gazoductul Turkish Stream și că au atacat centrala nucleară Kursk

Data publicării:
putin sedinta mesaj
Vladimir Putin a ținut un discrus televizat luni, după ce Rusia a bombardat mai multe orașe ucrainene. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat luni Ucraina că a încercat să arunce în aer şi un segment al gazoductului Turkish Stream, în mesajul televizat în care liderul de la Kremlin a anunţat un raid masiv cu rachete asupra unor ţinte din Ucraina ca represalii după explozia de pe podul Kerci, informează EFE, potrivit Agerpres.

Ucraina „a desfăşurat o serie de atentate teroriste împotriva instalaţiilor electrice şi de transport de gaz, inclusiv încercarea de a detona un segment din (gazoductul) Turkish Stream. Toate acestea sunt probate cu date obiective, inclusiv cu declaraţiile celor arestaţi”, a susţinut preşedintele rus.

Gazoductul Turkish Stream leagă Rusia de Turcia prin Marea Neagră, iar pe lângă Turcia prin acest gazoduct sunt aprovizionate cu gaze şi alte ţări europene.

De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că serviciile speciale ale Ucrainei au comis trei atacuri teroriste împotriva centralei nucleare de la Kursk, fără a prezenta însă vreo dovadă în acest sens.

Orașul Kursk se află în vestul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina și Belarus.

„Serviciile speciale ale Ucrainei au comis, de asemenea, trei atacuri teroriste împotriva centralei nucleare Kursk din Rusia. Subminarea în mod repetat a liniilor de înaltă tensiune ale centralelor electrice. Ca urmare a celui de-al treilea atac de acest fel, trei astfel de linii au fost avariate deodată. Prin măsurile luate, pagubele au fost eliminate cât mai repede posibil, orice consecințe grave nu sunt permise”, a declarat Putin, vorbind luni, în cadrul unei reuniuni operaționale cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

După explozia produsă sâmbătă pe podul care leagă Rusia de Crimeea, Putin a ordonat un raid masiv cu rachete împotriva unor ţinte militare, de comunicaţii şi energetice ucrainene. Potrivit Kievului, aceste bombardamente care au lovit luni dimineaţă capitala şi alte oraşe ucrainene s-au soldat cu cel puţin zece morţi şi 60 de răniţi. În urma atacului au survenit întreruperi ale furnizării energiei electrice în mai multe regiuni ucrainene.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri