Putin, întrebat dacă se va întâlni cu Biden: „Întrebați-l pe el dacă vrea să discute cu mine”

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden față în față cu Vladimir Putin
Preşedintele SUA, Joe Biden, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, vineri, că nu vede „necesitatea” organizării unei întâlniri cu omologul său american Joe Biden, argumentând că în prezent nu există negocieri pentru rezolvarea conflictului din Ucraina, deşi Kremlinul semnalase dorinţa unei întâlniri.

„Nu văd necesitatea, nu există o platformă de negocieri în prezent”, a spus el, în cursul unei conferinţe de presă, după ce a fost întrebat daca s-ar întâlni cu Biden pentru discuții,  în cadrul summitului G20 prevăzut să se desfăşoare în Indonezia în noiembrie.

„Ar trebui să îl întrebați pe el dacă vrea astfel de discuții cu mine”, a mai spus Putin, referindu-se la preşedintele american, potrivit AFP, citată de Agerpres.

La rândul său, Joe Biden afirmase în 6 octombrie că nu exclude o posibilă întâlnire cu Vladimir Putin în timpul summitului G20 la jumătatea lunii noiembrie în Bali.

„Asta rămâne de văzut”, declarase el jurnaliştilor, întrebat despre posibilitatea unui schimb direct de opinii cu preşedintele rus în timpul summitului.

Casa Albă declarase anterior că o astfel de întâlnire nu este imposibilă.

Întrebat vineri dacă s-a decis să meargă sau nu la summitul G20, Vladimir Putin a afirmat că nu a luat încă vreo decizie în acest sens, în timp ce Rusia este foarte izolată pe scena internaţională după lansarea ofensivei sale în Ucraina, la sfârşitul lunii februarie.

„Problema călătoriei mele acolo nu a fost încă rezolvată definitiv. Dar Rusia va participa desigur la această reuniune. În care format, ne vom gândi atunci”, a afirmat el

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri