Putin își laudă armata după anunțul privind mobilizarea: „Eroii noștri, soldații, luptă cu vitejie de dragul oamenilor din Donbas”

Data publicării:
vladimir putin
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

După ce a anunțat mobilizarea parțială imediată a cetățenilor ruși, Vladimir Putin și-a lăudat soldații care „luptă cu vitejie, ca frații, de dragul oamenilor din Donbas”. Președintele rus a făcut aceste declarații la un eveniment care a marcat împlinirea a 1.160 de ani de la nașterea statului rus, relatează CNN.

În discursul său, Putin a afirmat că este „periculos” pentru Rusia să își „slăbească suveranitatea” și că țara sa nu va ceda „la șantaj și amenințare” din partea Occidentului.

„În cei 1.160 de ani, am învățat că este periculos pentru Rusia să își slăbească suveranitatea chiar și pentru o clipă. În aceste perioade, însăși existența Rusiei a fost pusă în pericol. Nimeni nu ne va mai vedea făcând aceeași greșeală din nou”, a declarat liderul de la Kremlin.

„Nu vom ceda la șantaj și intimidare și nu ne vom pierde niciodată suveranitatea. O vom consolida și ne vom dezvolta țara. Suveranitatea este o garanție a libertății fiecărei persoane și a tradiției noastre. Oamenii nu se pot simți liberi, cu adevărat liberi, dacă patria-mamă Rusia nu este liberă”, a continuat președintele rus.

Putin a vorbit, de asemenea, despre unitate „în fața unei amenințări comune”.

„Respectul pentru familie, dragostea pentru copii – acesta este fundamentul puternic al valorilor noastre, cum ar fi compasiunea și dorința de a căuta bunăstarea, nu doar pentru tine însuți, ci pentru toată Rusia, și de a ne ridica împreună în fața unei amenințări comune pentru prietenii noștri, pentru patria noastră”, a adăugat Putin.

„Acum, în cursul operațiunii militare speciale, eroii noștri, soldații și ofițerii, voluntarii noștri dau dovadă de aceste valori umane, cele mai înalte. Ei luptă cu vitejie, ca frații, de dragul oamenilor din Donbas”, a mai spus liderul rus, referindu-se la războiul din Ucraina.

„A fi patriot este însăși natura Rusiei”, a afirmat el.

Anterior în cursul zilei de miercuri, Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri