Putin l-a demis pe Rogozin de la conducerea Roscosmos. Ar putea coordona teritoriile din Ucraina ocupate de ruși

Data publicării:
rogozin in uniforma gesticuleaza
Putin l-a demis pe Rogozin de la conducerea Roscosmos. Foto: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin l-a eliberat pe Dmitri Rogozin din funcția de director al Roscosmos, agenția spațială rusă, potrivit unui decret postat pe site-ul Kremlinului.

În locul lui a fost numit Iuri Borisov, care a fost până acum vicepremier.

Acesta a preluat funcția de viceprim-ministru responsabil de Complexul Industrial Militar Rus în 2018, deținută până atunci de Rogozin.

Nu a fost anunțată oficial funcția pe care o va ocupa Rogozin de acum înainte. Site-ul de investigații Meduza citează însă surse potrvit cărora vocalul politician ar urma să lucreze în Administrația prezidențială a Rusiei și chiar că este unul dintre candidații la funcția de șef al Administrației prezidențiale.

Alte surse ale publicației au spus că ar putea deveni unul dintre supraveghetorii de la Kremlin ai republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk și ai teritoriilor din Ucraina ocupate de trupele ruse.

Rogozin este cunoscut pentru declarațiile sale excentrice și războinice.

Săptămâna aceasta, declarația fostului comandant al forțelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, care a spus că Podul Crimeei - care face legătura între Rusia și Crimeea peste Strâmtoarea Kerci - este „o țintă legitimă” și că Ucraina ar putea să-l distrugă, a atras reacția furioasă a lui Rogozin. Acesta spus că, după acest apel, generalul Breedlove a devenit el însuși „o țintă legitimă”.

La sfârșitul lunii trecute, Rogozin a publicat imagini din satelit și coordonatele geografice ale mai multor cartiere generale occidentale - printre care ale Pentagonului și ale complexului din Madrid unde are loc summitul NATO -, spunând că operatorii sateliților vestici lucrează pentru inamicul Rusiei: Ucraina.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri