Putin le dăruiește pământ în teritoriile anexate soldaților care „s-au remarcat” în războiul din Ucriana

Data publicării:
Vladimir Putin închină un pahar de șampanie
Soldații ruși au mai primit premii în alimente sau mașini reușitele din Ucriana.

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat decretul prin care cere autorităților din Crimeea și Sevastopol să ofere teren pentru casă soldaților care au fost decorați pentru „merite” în războiul din Ucraina. Tot în același decret, Kremlinul cere autorităților locale să ajute familiile celor morți în războiul de ocupație. 

Printre recomandările cuprinse în decret se numără și solicitările adresate autorităților din suburbiile Moscovei care ar trebui să identifice loturi de teren pentru „eroii” decorați de Putin, transmite Tass.  

Documentul denumit „Măsuri sociale suplimentare pentru susținerea militarilor și a familiilor acestora”  este adresat soldaților care au fost decorați pentru merite în cadrul „Operațiunii Militare Speciale”, dar și rudelor celor morți în război. „Guvernului Federației Ruse i s-a ordonat asigurarea legăturii dintre structurile de resort și autoritățile desemnate să îndeplinească decretul prezidențial”, precizează comunicatul Kremlinului. 

De la începutul mobilizării parțiale, autoritățile ruse au încercat să găsească stimulente pentru viitorii soldați care ar trebui să lupte în Ucraina. Printre cadourile primite de rudele celor morți în Ucraina se numără mașini, sau alimente oferite de autoritățile din regiunile care se confruntă cu o lipsă totală de apentență pentru mobilizare făcută de putin.

Spre exemplu, în Republica Tuva, recompensele distribuite rudelor celor înrolați includ o oaie vie, 50 de kilograme de făină, doi saci de cartofi și varză „în cantitatea necesară”. În regiunea Sahalin a Orientului Îndepărtat mobilizații au primit câte 5 kilograme de pește înghețat, iar în regiunea Kurgan din Urali, autoritățile au promis un kilogram de slănină recruților care își prezintă documentele de înrolare la piețele locale de carne.



 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri