Putin: Orice țară care va ataca Rusia cu arme nucleare „va fi ștearsă de pe fața Pământului”

Data publicării:
Vladimir Putin's working visit to Far Eastern Federal District
Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a spus, vineri, că orice țară care ar îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața Pământului”, potrivit Sky News.

Putin spune că Rusia nu are în plan să lanseze un prim atac nuclear preventiv, dar armele hipersonice avansate ale Moscovei asigură că Rusia ar putea răspunde cu forță dacă va fi vreodată atacată.

Putin a făcut aceste declarații în timpul unei conferințe de presă la Bișkek, Kârgâzstan, afirmând că Rusia nu are nevoie în acest moment de trupe suplimentare în Ucraina.

El a spus că au existat 150.000 de luptători înrolați recent care nu au fost trimiși pe front, după ce Moscova a chemat peste 300.000 de rezerviști într-o campanie de mobilizare în septembrie și octombrie.

În timp ce Putin a spus în mod repetat că mobilizarea s-a încheiat, Kremlinul a refuzat să anuleze un decret oficial, ceea ce a dus la temeri că ar putea fi anunțat un al doilea val.

Putin a recunoscut că au existat unele probleme în procurarea de echipamente și haine pentru recruți, dar a spus că problemele s-au rezolvat acum.

Dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială face să crească riscul de conflict, a mai afirmat vineri preşedintele rus Vladimir Putin.

Putin a acuzat totodată Occidentul că „exploatează” Ucraina şi foloseşte populaţia sa drept „carne de tun” în conflictul împotriva Rusiei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri