Putin susține că nu face nimic secret cu China și neagă o alianță militară

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin ia parte la o întâlnire cu ministrul Transporturilor din Rusia, la Kremlin, Moscova, pe 25 martie 2023.
Vladimir Putin spune că Rusia și China cooperează în domeniul tehnico-militar dar nu formează o alianță militară. Foto: Profimedia Images

Între Rusia şi China există o cooperare "în sfera interacțiunii tehnico-militare", a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, adăugând însă că acest lucru este transparent iar cele două țări nu formează o alianță militară, informează Agerpres.

Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping şi-au declarat prietenia şi s-au angajat să dezvolte legături mai strânse în cadrul unui summit de la Moscova de la începutul săptămânii, în contextul în care Rusia face eforturi să avanseze în ceea ce a numit "operaţiunea militară specială" din Ucraina.

"Nu creăm nicio alianţă militară cu China. Da, cooperăm în sfera interacţiunii tehnico-militare. Nu ascundem acest lucru", a declarat Putin, într-un interviu televizat, potrivit Interfax.

"Totul este transparent, nimic nu este secret", a adăugat el.

În cadrul interviului, Putin a acuzat SUA şi NATO că încep să construiască o nouă "axă", care seamănă în oarecare măsură cu alianţa din cel de Al Doilea Război Mondial dintre Germania, Italia şi Japonia.

"De aceea analiştii occidentali... vorbesc despre faptul că Occidentul începe să construiască o nouă axă similară cu cea creată în 1930 de regimurile fasciste din Germania şi Italia şi de Japonia militaristă", a spus Putin, fără a prezenta însă exemple în acest sens, ori a preciza la ce analiști face referire.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri