„Putin Sauron”. Cum explică Peskov „inelele puterii” primite de prietenii dictatori la summitul CSI

Data actualizării: Data publicării:
inele meme
Sursa foto: Twitter/NEXTA

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat presei ce reprezintă inelele primite de la Putin de liderii statelor CSI, la summitul informal de la Sankt Petersburg. Imediat după ce le-au primit, internetul s-a umplut de imagini care îl compară pe Putin cu celebrul Sauron din Stăpânul Inelelor. 

Dmitri Peskov a declarat într-o conferință de presă că inelele primite de liderii țărilor CSI la summitul informal de la Sankt Petersburg sunt un suvenir pentru Anul Nou.

„Nimic special”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Putin a păstrat pentru el al nouălea inel, însă Peskov spune că nu îl va purta, relatează agenția rusă RIA.

Inelele par a fi făcute din aur galben și alb. Fiecare are emblema statelor CSI și mesajul: „La mulţi ani 2023”.

Inel Lukaşenko
Preşedintele din Belarus Alexandr Lukaşenko este singurul şef de stat care şi-a pus la deget inelul la scurt timp după ce l-a primit. Foto: Profimedia Images

Cadourile făcute de Putin amintesc de cele nouă inele ale puterii din romanul „Stăpânul inelelor” scris de J. R. R. Tolkien. Aici, personajul malefic Sauron foloseşte nouă inele pentru a corupe şi controla „oamenii muritori”. „Nouă pentru oamenii muritori, destinate morții, Unul pentru Lordul Întunecat pe tronul său întunecat”.

De altfel, pe rețelele sociale au apărut numeroase meme-uri în care cadoul lui Putin pentru prietenii dictatori este comparat cu scene din filmul „Stăpânul Inelelor”.

Sursa foto: Twitter/NEXTA
Sursa foto: Twitter/NEXTA

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri