Foto Putin se întâlnește cu mamele soldaților ruși, selectate atent de Kremlin. Cele care se revoltă nu sunt invitate: „Ești bărbat sau ce?”

Data actualizării: Data publicării:
Olga Tsukanova
Olga Tsukanova. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu mamele soldaților ruși care lupă pe frontul din Ucraina. Întâlnirea va avea loc vineri, iar prin aceasta, Putin vrea să marcheze Ziua Mamei care se sărbătoreşte în Rusia în ultima duminică din noiembrie. Femeile sunt alese pe spânceană de Kremlin. Evenimentul a produs indignare printre mamele care critică neîntrerupt războiul lui Putin. Nicio femeie din Consiliul Soțiilor și Mamelor nu a fost invitată. „Vladimir Vladimirovici, ești bărbat?”, îl întreabă președinta organizației, citată Meduza.

"În ajunul Zilei Mamei, care se sărbătoreşte în Rusia în ultima duminică din noiembrie, Vladimir Putin se va întâlni cu mamele soldaţilor care participă la operaţiunea militară specială", arată comunicatul preşedinţiei ruse, care precizează că este vorba atât de rezervişti chemaţi sub arme, cât şi de militari profesionişti.

Liderul Consiliului Soțiilor și Mamelor, Olga Tsukanova, a reacționat imediat după ce Kremlinului a anunțat întâlnirea planificată atent și la care nu a fost invitat nici măcar un singur membru din Consiliul. Într-un videoclip, Tsukanova îi cere lui Putin să fie bărbat și să se întâlnească și cu femeile venite de la sute de kilometri distanță ca să îi vorbească.

"Vladimir Vladimirovici, ești bărbat sau ce? Ai suficient curaj să te uiți în ochii noștri – deschis, la o întâlnire cu femei care nu au fost alese manual pentru tine. Femei care nu sunt în buzunarul tău, ci mame adevărate care au călătorit aici din diferite orașe pe cheltuiala lor pentru a se întâlni cu tine? Suntem aici, la Moscova, și suntem gata să ne întâlnim cu tine. Așteptăm un răspuns de la tine! Ai de gând să te ascunzi în continuare de noi? Avem bărbați în Ministerul Apărării, în Parchetul Militar, în Administrația Prezidențială - sunt toți bărbați, inclusiv președintele. Iar mamele sunt de cealaltă parte a diviziunii. Ei bine, veți veni cu toții pentru un dialog - sau veți rămâne pur și simplu ascunși?, a spus Olga Tsukanova, potrivit Meduza, completând că femeile invitate la întâlnirea cu Putin sunt "îmblânzite" de Kremlin.

Olga Tsukanova
Olga Tsukanova. Foto: Profimedia Images

De la sfârșitul lunii octombrie, membrii familiilor soldaților din 15 regiuni din Rusia au organizat proteste cerând întoarcerea celor dragi din Ucraina, menționează aceeași sursă.

În invazia rusă începută în februarie în Ucraina au murit sau au fost răniţi zeci de mii de soldaţi de ambele părţi - cel mai sângeros bilanţ al unui conflict în Europa după cel de-al doilea război mondial. Este totodată cea mai mare confruntare dintre Moscova şi Occident de la criza rachetelor sovietice desfăşurate în Cuba în 1962, notează Reuters.

Pe fronturile din Ucraina au fost trimişi sute de mii de soldaţi ruşi și zeci de mii de rezerviști din cei 300.000 mobilizaţi după decretul semnat de Putin în septembrie.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri