Putin și declarația belicoasă despre scutul antirachetă. NATO îi dă replica

Data publicării:
deveselu

NATO a negat acuzaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, care afirmase că forţele alianţei în Europa de Est reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei, scrie Reuters.

„Acţiunile NATO sunt defensive, proporţionale şi respectă angajamentele noastre internaţionale”, a declarat Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al Alianţei.
 
„NATO a mobilizat 4.000 de soldaţi în Est, pentru a preveni orice fel de agresiune. Aceste trupe nu se pot compara cu cele ale Rusiei. În contrast, Rusia are trupe în Ucraina, Georgia şi Moldova, împotriva dorinţelor guvernelor locale”, a adăugat ea.
 
De asemenea, NATO a contrazis şi afirmaţia lui Putin conform căreia alianţa militară refuză să discute cu Rusia despre regulile pentru zborurile militare. „În ceea ce priveşte aviaţia, am discutat despre siguranţa aeriană în ţările Baltice în Consiliul NATO-Rusia”, a afirmat Lungescu, scrie News.ro.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că ţara sa va răspunde extinderii infrastructurii NATO în apropierea graniţelor Federaţiei Ruse. „Trebuie să reacţionăm la elementele sistemului american anti-rachetă, care apar lângă graniţele noastre”, a spus liderul de la Kremlin. Putin a precizat că Rusia îşi va întări capacităţile militare şi infrastructura proprie ca replică la măsurile anunţate de NATO pentru extinderea scutului antirachetă şi în Polonia, după elementele antibalistice prezente în România, la baza militară de la Deveselu. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după o întâlnire cu omologul său finlandez la Soci. Putin a mai criticat şi noile sancţiuni SUA la adresa Rusiei care au declanşat deja o cădere considerabilă a cursului rublei faţă de dolar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri