„Răbdarea populației și-a atins limitele”. Scrisoarea disperată a unui primar despre situația refugiaților din insula Lesbos

Data actualizării: Data publicării:
mitilene lesbos grecia

Condiţiile mizere din taberele suprapopulate de refugiaţi din insulele elene din Marea Egee ar putea duce la o tragedie, a avertizat joi guvernul primarul unui oraş din Lesbos, relatează dpa, citată de Agerpres

„Există pericolul să asistăm la evenimente tragice", a atras atenţia primarul oraşului Mytilini, Spyros Galinos, într-o scrisoare pentru ministrul migraţiei, Dimitris Vitsas, adăugând că răbdarea populaţiei „şi-a atins limitele".

Printre problemele cu care se confruntă localnicii din cauza venirii migranţilor şi a suprapopulării taberelor de refugiaţi este şi înmulţirea infracţiunilor, a spus Galinos.

Conform cifrelor oficiale, există peste 19.000 de refugiaţi şi migranţi în Lesbos, Chios, Samos, Leros şi Kos. Taberele de refugiaţi de pe aceste insule au fost concepute pentru circa 6.000 de persoane. Însă doar în Lesbos se află circa 10.500 de persoane, la o populaţie de 86.000 de persoane.

Condiţiile mizere menţin tensiunea ridicată şi duc la declanşarea unor violenţe atât în rândul migranţilor, cât şi între migranţi şi localnici.

Ministrul Dimitris Vitsas a promis în iulie că populaţia din tabere va fi redusă la 10.000 de persoane până în septembrie, însă se înregistrează puţine progrese spre acest scop.

Insulele greceşti din Marea Egee au fost principala poartă de intrare pentru mai mult de un milion de refugiaţi şi migranţi care au încercat să ajungă în ţările bogate din UE, cele mai multe sosiri având loc în 2015-2016.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri