Video Rămas fără brațe acum 20 de ani, un tată a învățat să își îmbrățișeze fiul cu picioarele

Data actualizării: Data publicării:
Ali Abbas
Rămas fără brațe acum 20 de ani, Ali Abbas a învățat să își îmbrățișeze fiul cu picioarele. FOTO: captură BBC

Ali Abbas avea 12 ani când o rachetă i-a lovit casa, în Bagdad, și asta i-a schimbat viața pentru totdeauna. Și-a pierdut părinții, dar și brațele. A învățat să se descurce singur, inclusiv să își îmbrățișeze cu picioarele fiul de 5 ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Ali a fost dus de la Bagdad în Kuweit, iar acum a ajuns în Marea Britanie, unde este tratat medical. În Londra, corespondentul BBC Caroline Hawley a mers să-l cunoască.

Bărbatul a arătat o fotografie cu el și cu doi frați ai lui mai mici, cu patru luni înainte de atac. 

Poveșteste că atunci când a fost lovită de rachetă, casa s-a prăbușit peste ei. "Era foc peste tot, i-am auzit țipând pe mama și pe tata", și-a amintit el dramaticul moment.

Când au început bombardamentele, părinții încercaseră să găsească o locuință într-un alt oraș mai sigur, dar s-au întors la un moment dat în Bagdad, crezând că ce era mai rău trecuse. Peste câteva ore, casa lor a fost lovită de rachetă.

Ali își amintește că, fiind în spital, și-a dat seama că părinții îi muriseră.

El îi arată corespondentului BBC o fotografie cu el în momentul în care a ajuns în spital. Un vecin care l-a scos de sub dărâmături i-a spus că avea brațele atât de arse că, atunci când l-a tras, o mână i s-a rupt cu totul.

Ali Abbas are un băiat de 5 ani, pe nume Yusef, care locuiește acum cu mama lui în Bagdad și pe care speră să îl aducă în Marea Britanie.

Povestește că băiatul, deși este mic, a încercat mereu să îl protejeze, să îl ajute, să aibă grijă de el. "Când voiam să fac ceva cu picioarele, el îmi spunea: lasă, tată, că fac eu.

Îmi place să conduc, fac multe lucruri de unul singur. Pot sa scriu cu picioarele, sa folosesc telefonul, pot sa imi imbratisez fiul cu picioarele. E în regulă așa", mai spune Ali Abbas.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri