Răspunsul Ucrainei la armistițiul propus de Putin

Data actualizării: Data publicării:
soldat ucrainean cu lansator de rachete in fata
Foto: Profimedia Images

Ucraina a reacționat joi după ce președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat lui Serghei Șoigu să înceteze bombardamentele timp de două zile, pe perioada Crăciunului pe rit vechi.

Kievul a respins propunerea lui Putin și le-a transmis rușilor să părăsească teritoriile ocupate pentru a „avea un armistițiu temporar”.

„Unu. Ucraina nu atacă teritorii străine și nu atacă civili. Cum face Federația Rusă. Ucraina distruge doar membri ai armatei de ocupație de pe teritoriul său”, a scris consilierul prezidențial Mihailo Podoliak joi seara pe Twitter.

„Doi. Federația Rusă trebuie să părăsească teritoriile ocupate - doar atunci va avea un 'armistițiu temporar'. Țineți-vă ipocrizia pentru voi”, a adăugat el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele rus Vladimir Putin i-a cerut ministrului Apărării Serghei Șoigu să oprească bombardamentele în Ucraina de vineri, 6 ianuarie, de la ora 12:00 până sâmbătă, 7 ianuarie, la 24:00, a informat serviciul de presă de la Kremlin, potrivit RIA. Încetarea focului cerută de Putin vine după ce patriarhul rus Kirill a cerut un armistiți pe perioada Crăciunului pe rit vechi.

„Având în vedere apelul Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact din Ucraina, de la 6 ianuarie ora 12:00 la 7 ianuarie ora 24:00. ”, se arată în comunicat.

Potrivit Kremlinului, în zonele de luptă locuiesc un număr mare de cetățeni care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, prin urmare Rusia face apel la partea ucraineană să le ofere posibilitatea „de a participa la slujbe în Ajunul Crăciunului, precum și în Ziua Nașterii Domnului”.

Kievul a declarat anterior că apelul patriarhului Kirill pentru un armistiție este „o capcană cinică”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri