Pedeapsa primită de „domnișoara cocaină”, tânăra pusă sub acuzare după o captură-record de droguri

Data actualizării: Data publicării:
canadience

Melina Roberge, una dintre cele trei canadience acuzate că au introdus 95 de kilograme de cocaină în Australia, a căzut la o înțelegere cu procurorii acuzării și va sta în spatele gratiilor opt ani de zile pentru fapta sa. Ea a declarat în fața judecătorilor și că în timpul pe care l-a petrecut deja în închisoare a întâlnit mai mulți oameni care se luptă cu dependența de droguri și că îi pare rău că a făcut parte dintr-o rețea de traficanți, relatează Washinton Post. 

canadience
Melina Roberge (stânga) și Isabelle Lagacé, care a fost condamnată anul trecut

Două canadience au recunoscut, în fața instanței, că au încercat să introducă cocaină în Sydney, Australia, în timp ce se aflau într-o croazieră. Cele două au fost acuzate că au adus 95 de kilograme de cocaină pe teritoriul Australiei, în valoare de 17 milioane de dolari, scrie BBC News.

Melina Roberge, în vârstă de 23 de ani, și Andre Tamine, de 64 de ani, au negat inițial orice implicare în transportul celor aproape 100 de kilograme de cocaină, la bordul vasului MS Sea Princess, în 2016. Roberge a fost supranumită de presa australiană „domnișoara cocaină” (Cocaine Babe), iar imaginile pe care aceasta pe posta pe contul ei de Instagram nu numai că s-au viralizat, dar i-au ajutat pe anchetatori să îi identifice și pe complicii acesteia. 

Însă cu puțin timp înainte de începerea procesului, ele au decis să pledeze vinovate. Potrivit autorităților australiene, aceasta a fost cea mai mare captură de droguri din istorie, de pe un vas intrat pe teritoriul țării.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe rețelele de socializare, cele două postaseră mai multe imagini de la bordul vasului, în care păreau să se bucure de vacanță. Însă când vasul a ajuns în portul din Sydney, câinii poliției au descoperit 35 de kilograme de cocaină ascunse în cabina pe care cele două femei o împărțeau. Alte 60 de kilograme au fost găsite apoi în cabina personală a lui Tamine.

O a treia canadiancă, Isabelle Lagace, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnată în luna noiembrie la 7 ani și jumătate de închisoare, pentru complicitate. Și aceasta se aflase la bordul vasului, împreună cu Roberge și Tamine, și risca o pedeapsă cu închisoare pe viață.

Lagace a declarat apoi că încerca să șteargă o datorie de 20.000 de dolari australieni și spera ca banii obținuți din traficul de droguri să îi acopere datoria. „Mă doare faptul că îmi voi petrece anii de tinerețe în închisoare. Îmi pare rău pentru ce am făcut și sunt furioasă pe fapta mea, pentru că am intrat în acest cerc de oameni care se ocupă cu un trafic murdar de droguri”, a spus tânăra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri