Răsturnare de situație. Jurnalistul Arkadi Babcenko nu este mort

Data actualizării: Data publicării:
_101813000_babchenko

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, ţinta unei tentative de asasinat marţi seară la Kiev, este în viaţă şi s-a adresat opiniei publice într-o intervenţie televizată, relatează BBC

babcenko
Arkadi Babcenko

Șeful serviciului de securitate al Ucrainei (SBU), Vasyl Hrytsak, a confirmat că jurnalistul este în viață. 

Oficialul a adăugat că „moartea” lui Babcenko a fost înscenată în scopul demascării unor agenți ai serviciilor ruse. 

Autorităţile ucrainene au acuzat miercuri Moscova de asasinarea jurnalistului şi sciitorului rus - un virulent critic al Kremlinului - Arkadi Babcenko, ucis prin împuşcare la Kiev, unde s-a exilat.

Babcenko a participat în Rusia la cele două războaie în Cecenia, ca soldat, după care a devenit un jurnalist extrem de critic faţă de Kremlin.

El a povestit războaiele din această republică rusă din Caucaz într-o carte tipărită în Franţa de Gallimard, intitulată "La couleur de la guerre".

Înainte să plece de la Moscova, el a cooperat cu ziarul Novaia Gazeta şi postul de radio Ecoul Moscovei, două instituţii de presă critice cu Kremlinul.

Babcenko s-a dus în estul Ucrainei, unde în războiul dintre armata ucraineană şi separatişti proruşi au fost omorâţi 10.000 de oameni în patru ani. El a denunţat rolul Rusiei, susţinând teza Kievului şi Occidentului potrivit căreia ea îi susţine militar pe rebeli, ceea ce Moscova a dezminţit întotdeauna.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri