Reacția Kremlinului la articolul NYT potrivit căruia SUA au informații că Daria Dughina a fost ucisă cu acordul unor oficiali ucraineni

Data actualizării: Data publicării:
aleksandr dughin si daria dughina
Ultranaționalistul rus Aleksandr Dughin și fiica sa, Daria Dughina, care a murit în urma exploziei mașinii în care se afla Foto: Twitter

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat joi că serviciile de informaţii ruseşti au susţinut întotdeauna că Ucraina este în spatele asasinării din august a Dariei Dughina, aşa că este un lucru pozitiv că SUA par să împărtăşească această evaluare.

Întrebat despre articolul din New York Times potrivit căruia oficiali americani cred că Ucraina este în spatele atacului, Dmitri Peskov le-a spus jurnaliştilor că este un lucru „pozitiv” că SUA par să fie de acord cu Moscova în privinţa presupusei implicări a Ucrainei în asasinat.

Kievul a respins joi acuzaţiile că ar fi fost implicat în atacul soldat cu asasinarea Dariei Dughina, fiica proeminentului ideolog rus de extremă dreaptă şi aliat al preşedintelui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, scrie Agerpres.

Cu acelaşi prilej, Kremlinul a negat informaţiile potrivit cărora 700.000 de ruşi au fugit din ţară după ce Moscova a anunţat o mobilizare parţială.

Totuşi, Peskov a spus că nu deţine cifre exacte privind ruşii care au părăsit ţara după anunţul preşedintelui Putin, la 21 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus în acest briefing pentru jurnalişti că Rusia a fost informată prin canale diplomatice că nu există planuri de a invita Moscova să participe la ancheta asupra scurgerilor de gaze din conductele Nord Stream.

Peskov a adăugat că Rusia consideră că este imposibil să fie efectuată o astfel de investigaţie fără participarea Rusiei.

Pe de altă parte, Kremlinul a precizat că se pregăteşte să-l primească pe şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi. Acesta urmează să ajungă joi la Kiev şi se va deplasa la Moscova după aceea. Vizita va avea în prim-plan situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, localizată în sudul Ucrainei într-un teritoriu ocupat de Rusia.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri