Reacția Kremlinului la imaginile în care un soldat ucrainean este decapitat de ruși

Data actualizării: Data publicării:
Dmitri Peskov
Dmitri Peskov spune că „există anumite teme” asupra cărora Moscova şi Ankara nu sunt de acord. Foto: Profimedia Images

Kremlinul afirmă că videoclipul apărut în mediul online în care un soldat ucrainean capturat este decapitat este „îngrozitor”. Moscova a cerut, de asemenea, verificarea autenticității videoclipului, scrie Sky News.

Videoclipul pare să-i arate pe soldații ruși care se filmează în timp ce decapitează cu un cuțit un bărbat care poartă banderola galbenă pe braț folosită de soldații ucraineni.

Sursa videoclipului este încă neclară, dar a stârnit o reacție furioasă în rândul liderilor ucraineni, care i-au acuzat pe ruși de crime de război. Volodimir Zelenski a spus că imaginile arată „cât de ușor ucid aceste fiare”, în timp ce ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a comparat Rusia cu gruparea teroristă ISIS.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că imaginile sunt „groaznice”, însă trebuie verificate dacă sunt reale.

„Mai întâi trebuie să verificăm veridicitatea videoclipului. Cu siguranță, acestea sunt imagini groaznice și trebuie să verificăm mai întâi veridicitatea, apoi, desigur, poate fi o ocazie de a verifica dacă acest lucru este adevărat sau nu, dacă a avut loc sau nu. Dacă a avut loc, unde și de către cine”, a declarat Peskov.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un videoclip care circulă în mediul online pare să arate cadavrele decapitate a doi soldați ucraineni întinși la pământ lângă un vehicul militar distrus. O voce spune: „I-au ucis. Cineva a venit la ei. S-au apropiat de ei și le-au tăiat capul.”

Un al doilea clip, care este posibil să fi fost filmat în vara anului trecut, judecând după aspectul frunzișului din clip, pretinde că arată un membru al forțelor ruse folosind un cuțit pentru a tăia capul unui soldat ucrainean, mai precizează The Guardian.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri