Sari la conținut

Reacția lui Donald Trump, după ce Kim Jong-un l-a numit „nebun și senil”

Președintele american Donald Trump i-a răspuns liderului nord-coreean Kim Jong-un, după ce acesta l-a atacat la televiziunea de stat și l-a numit „nebun și senil”.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Trump a amenințat că dictatorul din Coreea de Nord va fi supus „unor încercări fără precedent”.

„Kim Jong-un din Coreea de Nord, care este în mod evident un debil mintal căruia nu îi pasă dacă își înfometează sau ucide poporul, va fi supus unor încercări fără precedent”, a scris președintele american pe rețeaua de socializare.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a afirmat, la televiziunea de stat, că declaraţiile lui Donald Trump, pe care îl numeşte nebun, l-au convins că a ales calea cea bună, pe care trebuie să o urmeze până la capăt, şi îl ameninţă pe preşedintele SUA cu cele mai dure reacţii, pentru a-l face să plătească scump, transmite BBC.

Într-o apariţie televizată, liderul nord-coreean a avertizat că Trump va plăti scump pentru remarcile din discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

El a susţinut că, în loc să-l sperie sau să-l oprească, afirmaţiile lui Trump l-au convins că drumul pe care l-a ales este corect şi că este cel pe care trebuie să-l urmeze până la capăt.

"Acum, că Trump a negat existenţa şi ne-a insultat pe mine şi ţara mea în faţa întregii lumi şi a făcut cea mai agresivă declaraţie de război din istorie", Coreea de Nord va lua în calcul "contraacţiuni extreme" pentru a-l face "să plătească scump" pentru discurs, a adăugat Kim-Jong-un.

El a încheiat spunând că în mod cert îl va îmblânzi pe americanul "nebun şi senil".