Reacția Moscovei după anunțul separatiștilor privind referendumurile pentru alipirea la Rusia: „Vor să fie stăpâni pe propriul destin”

Data actualizării: Data publicării:
Lavrov zâmbește în timpul întâlnirii cu delegația oficială din Namibia
Ministrul afacerilor externe de la Moscova, în timpul întânirii cu delegația oficială din Namibia Sursa foto: Profimedia

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că poporul republicilor separatiste pro-ruse Doneţk şi Lugansk ar trebui să fie „cel care îşi decide soarta”, iar organizarea referendumurilor „confirmă faptul că oamenii vor să fie stăpânii propriului destin”, relatează CNN.

„De la începutul operaţiunii militare speciale şi în perioada premergătoare acesteia, am spus că poporul acelor teritorii ar trebui să îşi decidă soarta”, a spus Lavrov, citat de agenţia de presă de stat RIA Novosti.

El a subliniat că întreaga situaţie actuală „confirmă faptul că oamenii vor să fie stăpâni pe propriul destin”.

Liderii separatiști din așa-zisele republici Donețk și Lugansk au anunțat marți că vor organiza referendumuri de aderare la Rusia în perioada 23-27 septembrie.

Tot marți, șeful administrației regionale Herson, susținut de ruși, Vladimir Saldo, a anunțat că între 23 și 27 septembrie va avea loc un referendum cu privire la aderarea regiunii la Rusia.

Totodată, autoritățile proxy ruse din regiunea Zaporojie a anunțat că va organiza un referendum pentru alipirea la rusia a teritoriului controlat de ruși.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri