Reacția Ucrainei după atacurile lui Berlusconi la Zelenski: „Un agitator VIP care sărută mâinile murdare de sânge ale lui Putin”

Data publicării:
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi, fost prim-ministru al guvernului Italiei. Foto: Profimedia Images

Fostul prim-ministru al guvernului Italiei, Silvio Berlusconi, a provocat o nouă dispută diplomatică, luni, după ce l-a atacat pe Volodimir Zelenski și a spus că „nu s-ar fi întâlnit niciodată” cu acesta, dacă s-ar fi aflat la șefia guvernului. Diplomația ucraineană și consilierul Mihailo Podoliak au reacționat numindu-l pe Berlusconi un „agitator VIP care sărută mâinile murdare de sânge ale lui Putin”, scrie Euronews.

Mihailo Podoliak, consilierul principal al președintelui Zelenski a fost primul care a reacționat la afirmațiile lui Berlusconi, pe care l-a numit „un agitator VIP care dă la schimb reputația Italiei pentru prietenia lui cu Putin”.

„Cuvintele lui fac rău Italiei”, a concluzionat Podoliak, într-o declarație pentru publicația italiană, La Reppublica. Ministerul de externe ucrainean l-a acuzat, de asemenea, pe Berlusconi că „sărută mâinile murdare de sânge ale lui Putin”.

Și guvernul italian s-a distanțat rapid de afirmațiile fostului premier, încercând să le minimalizeze importanța și precizând că Italia „oferă un ajutor ferm și convins Ucrainei”.

Ministrul italian de externe, Antonio Tajani, unul dintre aliații lui Berlusconi, a comentat, de asemenea, spunând că partidul Forza Italia al lui Berlusconi „a susținut mereu independența Ucrainei”.

Un apropiat aliat al dictatorului de la Moscova în timpul mandatelor sale de premier, Berlusconi a mai provocat scandaluri similare, ultimul în octombrie anul trecut, când a spus într-o înregistrare că Putin i-a trimis 20 de sticle de vodcă de ziua lui și că el i-a răspuns trimițându-i sticle de vin italienesc.

Giorgia Meloni, actuala șefă a guvernului de la Roma, a spus, la sfârșitul anului trecut, că intenționează să facă o vizită oficială în Ucraina și că va vorbi la telefon cu președintele Volodimir Zelenski în acest sens.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri