Reacția Ucrainei, după ce rușii au spus că au respins „o ofensivă de mare amploare” în Donețk

Data publicării:
tancuri ucrainene in formatie pe campul de lupta
Foto: Facebook / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ucraina spune că „nu deține informații” despre „ofensiva de mare amploare” pe care rușii spun că au respins-o în regiunea Donețk.

Armata ucraineană a declarat luni că nu are informații despre o ofensivă majoră pe care Rusia susține că Kievul a lansat-o în regiunea ucraineană Donețk, relatează Reuters.

„Nu avem astfel de informații și nu comentăm niciun fel de fals”, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene, ca răspuns la o întrebare a agenției Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat luni că forţele ruseşti au respins duminică dimineaţă o „ofensivă de mare amploare” desfăşurată de armata ucraineană în Donbas.

„În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă de mare amploare în cinci sectoare ale frontului în direcţia sud a regiunii Doneţk. Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit”, a transmis ministerul într-un comunicat.

Rușii susțin că la ofensivă au participat şase batalioane mecanizate şi două batalioane cu tancuri. O înregistrare video postată de minister pe Telegram arată ceea ce este prezentat ca fiind vehicule blindate ucrainene filmate din aer pe cale de a fi distruse de forţele ruseşti.

Kievul afirmă de luni de zile că pregăteşte o contraofensivă majoră împotriva forţelor ruseşti. Într-o înregistrare video difuzată duminică, armata ucraineană a părut să le ceară soldaţilor și populației să păstreze tăcerea şi a declarat că nu va fi niciun anunţ despre începerea acestei ofensive mult aşteptate.

Ucrainenii speră că o contraofensivă pentru recuperarea teritoriului va schimba dinamica războiului care a făcut ravagii de când Rusia a invadat ţara, în urmă cu 15 luni. Zelenski a declarat luna trecută că Ucraina trebuie să aştepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri