Reacție virulentă a ministrului de Externe chinez la adresa lui Joe Biden pe care îl acuză că ”spune un lucru şi face contrariul”

Data publicării:
Wang Wenbin ministrul de Externe chinez
Ministrul de Externe al Chinei, Wang Wenbin. Foto: Profimedia Images

Distrugerea balonului chinez din ordinul președintelui american menține tensionate relațiile între cele două țării. Un mesaj postat de Antony Blinken pe Twitter a dus la o reacție virulentă a ministrului de Externe chinez care a catalogat decizia lui Biden ”100% un recurs orbesc la forţă, 100% o reacţie excesivă, 100% isteric”. El a mai spus că președintele american "spune un lucru şi face contrariul".

Duminică, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunţat pe Twitter că a "condamnat incursiunea", în cadrul unei întrevederi cu şeful diplomaţiei chineze Wang Yi.

Întrebat cu privire la acest tweet de postul de stat chinez CCTV, Ministerul Afacerilor Externe al Chinei a reacţionat cu vehemenţă miercuri.

"Preşedintele Biden a ordonat, personal şi fără scrupule, trimiterea de avioane de vânătoare şi de rachete avansate pentru a doborî un aerostat civil", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez, Wang Wenbin, în timpul unei conferinţe de presă.

"Aceasta este 100% un recurs orbesc la forţă, 100% o reacţie excesivă, 100% isteric. Aceasta este o gravă încălcare a practicii şi convenţiilor internaţionale", a adăugat el.

"Preşedintele Biden a promis de mai multe ori, public şi în mod solemn, că nu va căuta un nou Război Rece şi că nu are nicio intenţie de a intra în conflict cu China", a mai subliniat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze.

"Sperăm că, în calitate de lider al unei mari ţări, el îşi va ţine cuvântul şi va face ceea ce spune, în loc să spună ceva şi să facă contrariul", a conchis el.

Relaţiile bilaterale americano-chineze au devenit tensionate după incidentul din 4 februarie.

Potrivit Washingtonului, ambarcaţiunea doborâtă era una de spionaj, care observa în special baze militare americane. La rândul său, Beijingul a prezentat acest aerostat drept o infrastructură civilă ce deviase de la traiectoria sa.

 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri