Recorduri de caniculă și coronavirus. Meteorologii din întreaga lume avertizează asupra unui risc fără precedent

Data publicării:
Saharan Heat Wave Hits Germany
Foto: Guliver/GettyImages

Meteorologii din întreaga lume avertizează că în această vară, canicula nu va fi singura problemă. Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) atrage atenția că pandemia de coronavirus creşte riscurile sanitare asociate episoadelor de caniculă, în contextul în care noi recorduri de căldură sunt aşteptate să fie stabilite în emisfera nordică în vara acestui an, informează AFP, citată de Agerpres.

Organizația a îndemnat guvernele lumii să elaboreze planuri concrete pentru a garanta siguranţa oamenilor pe durata valurilor de căldură, protejându-i în acelaşi timp de noul coronavirus.

Vara care se apropie în emisfera nordică ar trebui să aducă noi recorduri de căldură, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMM, Clare Nullis Kapp, în cadrul unei întâlniri de presă, ce a fost organizată în format virtual la Geneva.

"Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată", a adăugat ea.

Şi, "pentru mulţi oameni, COVID-19 sporeşte riscurile sanitare asociate căldurii", a continuat Clare Nullis Kapp, subliniind că pandemia va face mai dificile eforturile de gestionare a episoadelor de caniculă.

De exemplu, răcorirea oamenilor într-un spaţiu public închis cu ajutorul aparatelor de aer condiţionat poate fi o idee bună în caz de caniculă, însă o astfel de acţiune contravine recomandărilor de sănătate publică asociate pandemiei de COVID-19.

OMM s-a asociat cu alte organizaţii pentru "a-i alerta pe liderii politici cu scopul de a îi ajuta să gestioneze această miză dublă, căldura şi COVID-19", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Meteorologice Mondiale. 

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri