Redactor-șef la The Economist: „În România, Trump ar fi mers la închisoare pentru asta”. Dezvăluirile presei scoțiene

Data publicării:
GettyImages-999286750
Foto: Guliver/Getty Images

Firma Turnberry a lui Donald Trump a fost plătită de guvernul american cu aproape 70.000 de dolari pentru a acoperi costurile cazării președintelui american la propriul său resort de golf din Marea Britanie, scrie The Scotsman. Guvernul federal al SUA a cheltuit un total de 69.069 dolari pentru plata companiei SLC Turnberry Limited, care deține terenul de golf și resortul South Ayrshire.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trump este acuzat că „își folosește puterea și autoritatea funcției pe care o deține pentru a profita personal” de anumite avantaje financiare. Astfel, banii plătitorilor americani de taxe au fost folosiți pentru a plăti cazarea lui Trump...la propriul său hotel.

Matt Steinglass, redactorul-șef adjunct pe Europa al publicației The Economist, îl critică pe președintele american și scrie pe Twitter că pentru aceste lucruri Donald Trump ar putea face închisoare...dacă ar fi în România.

„Donald Trump ar fi pus sub acuzare și ar ajunge la închisoare pentru asta...în România. Un fost premier român a mers la închisoare pentru o acuzație de corupție mai mică. Să ne gândim la asta pentru o clipă, da?”, scrie acesta, făcând referire la fostul premier Adrian Năstase.

„Pentru a reitera: imediat după alegerea lui Trump, într-o dezbatere alături de colegii mei am spus: uite așa vă veți transforma în Ucraina. Un coleg a răspuns că SUA nu se va transforma în Ucraina, iar eu am recunoscut că era o exagereare. Poate, poate nu”, a completat acesta.

Trump a fost însoțit de fiul său, Eric, de mai mulți oficiali de rang înalt, printre care John Kelly, șeful de cabinet al Casei Albe, Sarah Sanders, purtătoarea sa de cuvânt, și Dan Scavino, directorul de social media al președintelui.

Tranzacțiile către firma lui Trump au fost făcute în două tranșe, mai arată publicația scoțiană. Prima, în valoare de 30.074 dolari, a fost făcută pe 11 iulie. A doua tranșă a fost aprobată pe 10 iulie.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri