Regele Charles a ajuns în Germania, în prima vizită de când a devenit monarh. Vizita programată anterior, în Franța, a fost anulată

Data publicării:
Charles și Camilla la ieșirea din avion
Regele Charles a ajuns la Berlin, în prima sa vizită externă de când a devenit suveran. Foto: Profimedia Images

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a ajuns în Germania, miercuri, în prima sa vizită oficială în străinătate în calitate de monarh, după ce prima parte a călătoriei, în Franța, a fost anulată ca urmare a protestelor violente din această țară, scrie CNN.

Charles și soția sa au fost primiți, la aeroportul din Berlin cu salve. Monarhul britanic a fost întâmpinat de președintele german, Frank-Walter Steinmeier și de soția accestuia la Poarta Brandenburg. Cuplul regal va fi oaspete de onoare la un banchet de stat la Schloss Bellevue, reședința oficială a președintelui Germaniei.

Călătoria regelui ar fi trebui să înceapă de duminică, cu prima oprire în orașele franceze Paris și Bordeaux, însă protestele violente din Franța au forțat autoritățile franceze să anuleze vizita monarhului britanic.

„Este o mare bucurie să putem aprofunda prietenia lungă dintre țările noastre”, au transmis Charles și Camilla înainte de venirea la Berlin.

„Lui și tuturor britanicilor, vrem să le spunem că noi în Germania, în Europa, ne dorim relații strânse și prietenoase cu Regatul Unit, chiar și după Brexit”, a spus Steinmeier.

Charles se va adresa Bundestag-ului, camera inferioară a Parlamentului german și se va întâlni cu refugiați ucraineni stabiliți în Germania.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri