Regele Olandei dezvăluie ce job part-time inedit a avut până acum

Data publicării:
Festive Dinner And Public Opening Of Royal Palace To Mark King Willem-Alexander's 50th Birthday In Amsterdam
Foto: Guliver/Getty Images

Regele olandez Willem-Alexander a dezvăluit că, timp de 21 de ani, a avut o "slujbă part-time" și a fost co-pilot pe avioanele comerciale ale companiei aeriene KLM, relatează The Guardian.

Festive Dinner And Public Opening Of Royal Palace To Mark King Willem-Alexander's 50th Birthday In Amsterdam
Foto: Guliver/Getty Images

Regele a pilotat aeronave de două ori pe lună și spune că acest job a fost pentru el un "hobby relaxant". Willem-Alexander a povestit într-un interviu că și-a încheiat recent cariera de co-pilot pe flota de avioane Fokker a companiei KLM. Monarhul spune că această meserie l-a ajutat să își ia gândul de la îndatoririle regale și să se concentreze pe altceva.

"Ai un avion, pasagerii și echipajul și ești responsabil pentru viața lor. Nu poți să iei cu tine în aer problemele de acasă, așa că te poți deconecta și te poți concentra asupra altor lucruri. Pentru mine, acesta este cel mai relaxant lucru la pilotaj", a declarat regele într-un interviu acordat De Telegraaf.

Willem Alexander
Willem Alexander/Instagram

Monarhul a mai povestit că rareori s-a întâmplat să fie recunoscut de pasageri, mai ales de când au fost întărite măsurile de securitate la bordul aeronavelor, după atacurile de la 11 septembrie.

"Înainte de 11 septembrie, ușa cabinei era deschisă, oamenii veneau să vadă cum arată, unii erau surprinși să mă vadă acolo", a spus Willem-Alexander, care mai adaugă că rareori i se întâmplă ca pasagerii să îl recunoască atunci când trece prin aeroportul Schiphol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri