Regina Elisabeta a II-a nu a mai participat la un eveniment religios. Anunțul Casei Regale: „Regina nu se simte bine azi”

Data publicării:
regina elisabeta getty crop de icon 1
Foto: Guliver/GettyImages

Regina Elisabeta a II-a nu a putut asista joi la un eveniment oficial prevăzut cu mult timp înainte din cauze unei stări de indispoziţie, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat citat de AFP, scrie Agerpres

regina elisabeta getty crop de icon 1
Foto: Guliver/GettyImages

Suverana britanică în vârstă de 92 de ani urma să asiste la o ceremonie religioasă oficiată la catedrala Saint Paul, cu prilejul comemorării a 200 de ani a Ordinului Saint Michel şi Saint George.

"Regina nu se simte bine azi şi a decis să nu asiste la această ceremonie", notează palatul subliniind că suverana britanică va fi înlocuită de ducele de Kent.

Elisabeta a II-a lipseşte rareori de la evenimente oficiale, ultima oară fiind la sfârşitul anului 2016 când o răceală severă a împiedicat-o să participe la slujba de Crăciun.

Regina onorează în fiecare an sute de angajamente, însă ea a decis să-şi restrângă participările delegând patronajul organizaţiilor caritabile fiului său, prinţul Charles şi nepoţilor ei, William şi Harry, care o reprezintă tot mai des la evenimentele oficiale.

Soţul reginei, prinţul Philip în vârstă de 97 de ani, a decis anul trecut să se retragă complet de la astfel de evenimente.

În primăvară, Elisabeta a II-a a fost supusă unei operaţii de cataractă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri