Regina Elisabeta a II-a, primul mesaj după moartea prinţului Philip: „Continuăm să ne amintim că Philip a avut un impact extraordinar”

Data actualizării: Data publicării:
regina elisabeta a II-a in masina, cu masca neagra
Foto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a mulțumit celor care i-au transmis mesaje de susținere după moartea soţului ei, prinţul Philip, dar și celor care i-au făcut urări cu ocazia zilei de naștere. 

„Familia mea şi cu mine am dori să vă mulţumim tuturor pentru sprijinul şi bunătatea pe care ni le-aţi arătat în ultimele zile. Am fost profund emoţionaţi şi continuăm să ne amintim că Philip a avut un impact extraordinar pentru nenumărate persoane de-a lungul vieţii sale”, a scris regina într-un mesaj semnat Elisabeta R. şi transmis de Palatul Buckingham.

Regina a declarat că a "primit numeroase urări" cu ocazia împlinirii a 95 de ani, ceea ce "apreciază foarte mult", scrie Agerpres.

Elisabeta a II-a împlinește astăzi 95 de ani

Aceasta este prima aniversare pe care suverana o petrece fără prinţul Philip - despre care a spus că a reprezentat "forţa şi sprijinul" ei - după căsătoria lor din noiembrie 1947 şi încoronarea sa din iunie 1953. Regina Elisabeta a II-a, care este cel mai vârstnic monarh din lume, îşi va petrece ziua de miercuri la Castelul Windsor. Întrucât aniversarea ei intervine într-o perioadă de doliu a familiei regale, toate evenimentele publice ocazionate de acest eveniment au fost anulate.

Premierul britanic Boris Johnson i-a trimis "cele mai călduroase urări" cu ocazia împlinirii a 95 de ani. "Am avut întotdeauna cea mai mare admiraţie pentru Majestatea Sa şi pentru că se află în serviciul acestei ţări şi a Commonwealth. Sunt mândru să fiu premierul său", a scris pe Twitter liderul conservator.

Perioada de doliu în familia regală britanică se va încheia vineri, iar regina îşi va relua angajamentele oficiale.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri