Regina Elisabeta a II-a și-a anulat prânzul tradițional de dinainte de Crăciun, pentru al doilea an consecutiv

Data publicării:
Regina Marii Britanii într-un costum roz cu pălărie ornată cu flori.
Regina Elisabeta a II-a. Foto: Getty Images

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a anulat prânzul în familie tradițional dinainte de Crăciun, ca formă de precauție după creșterea accelerată a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus din Regat, din ultimele zile și săptămâni, a anunțat o sursă de la Palatul Buckingham, conform CNN.

Potrivit sursei citate, decizia este o măsură de precauție pentru a nu pune în pericol aranjamentele de Crăciun ale multor altor oameni.

Casa Regală a transmis că regretă anularea evenimentului, însă că acesta „decizia corectă pentru toți cei implicați, în contextul actual”. Prânzul tradițional dinainte de Crăciun a fost anulat și anul trecut, tot din cauza pandemiei de coronavirus.

În anii trecuți, Regina îi invita pe membrii familiei îndepărtate la prânzul de la reședința sa de la Londra care avea loc înainte de cina de Crăciun de la Sandringham, acolo unde participa familia apropiată a suveranei.

Acesta este primul Crăciun al Reginei după moartea prințului Philip, în luna aprilie a acestui an.

Decizia de anula prânzul vine după avertismente serioase din partea autorităților sanitare britanice cu privire la răspândirea variantei Omicron.  

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri