Replică cinică de la Kremlin: Ucraina poate pune capăt suferinţei dacă acceptă propunerile Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
dmitri peskov
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Foto: Profimedia Images

Liderii Ucrainei "pot pune capăt suferinţei" în Ucraina dacă acceptă propunerile Rusiei pentru soluţionarea conflictului, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Reuters.

Peskov a fost întrebat dacă Rusia este îngrijorată în legătură cu urmările pe care le au asupra populaţiei civile atacurile ruse asupra infrastructurii energetice, atacuri care au cauzat numeroase întreruperi de curent pe teritoriul Ucrainei, lăsând milioane de ucrainene fără căldură şi lumină.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a susţinut că Rusia a atacat doar ţinte de importanţă militară, nu unele "sociale".

Armata rusă a negat la rândul său joi că a întreprins cu o zi înainte lovituri asupra Kievului, afirmând că pagubele din capitala ucraineană au fost cauzate de rachete antiaeriene "ucrainene şi străine".

"Niciun atac nu a fost întreprins (de armata rusă) asupra Kievului. Toate pagubele din oraş raportate de regimul Kiev sunt consecinţele căderii unor rachete străine şi ucrainene ale apărării antiaeriene, instalate în zone rezidenţiale ale capitalei ucrainene", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

Atacurile ruseşti asupra infrastructurii ucrainene au dus miercuri la întreruperi masive ale furnizării de energie electrică şi apă, în special în capitala Kiev, ucigând cel puţin şase persoane, provocând deconectarea a trei centrale nucleare şi afectând inclusiv Republica Moldova.

Potrivit Forţelor Aeriene Ucrainene, Rusia a lansat aproximativ 70 de rachete de croazieră, dintre care 51 au fost doborâte, precum şi cinci drone kamikaze. Atacurile au vizat infrastructura strategică, pe măsură ce temperaturile de iarnă se instalează în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat miercuri în faţa Consiliului de Securitate al ONU drept o crimă împotriva umanităţii atacul Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri