Replica primarului Londrei, după criticile dure ale lui Trump: "Să nu îi întindem covorul roșu"

Data actualizării: Data publicării:
sadiq khanfb

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a reacționat la criticile vehemente ale lui Donald Trump și a declarat că președintele SUA se înșală în legătură cu multe lucruri și că vizita acestuia în Marea Britanie ar trebui anulată, scrie The Guardian.

Sadiq Khan a făcut un apel la adresa guvernului britanic pentru a anula vizita lui Trump în Regatul Unit, după ce președintele SUA a criticat pe Twitter răspunsul primarului Londrei la atacurile teroriste de sâmbătă seara.

"Nu cred că ar trebui să îi întindem covorul roșu, în condițiile în care politicile lui sunt împotriva tuturor valorilor noastre. Când ai un aliat, trebuie să fii alături de el și în momentele dificile, dar să le spui atunci când greșesc. Sunt atât de multe lucruri asupra cărora Donald Trump se înșală.

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson a declarat că Trump este binevenit să viziteze Marea Britanie, în ciuda criticilor lansate de acesta la adresa lui Sadiq Khan. Johnson a spus că nu vede niciun motiv pentru a anula invitația adresată președintelui SUA. 

Președintele american, Donald Trump, și-a reînnoit luni atacurile pe Twitter împotriva primarului Londrei, Sadiq Khan, ca răspuns la o declarație a primăriei capitalei britanice care îl acuză pe liderul de la Casa Albă că scoate din context declarațiile făcute de edil.

„Scuză jalnică a primarului Londrei, Sadiq Khan, care a trebuit să găsească o explicație rapidă la declarația sa Nu este motiv de alarmare! Media tradiționale se străduiesc din greu pentru a vinde această versiune”, a declarat Trump.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri