Replica surprinzătoare a lui Volodimir Zelenski pentru Elon Musk, după ce miliardarul a ținut partea Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-zelensy
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a dat replica fondatorului Tesla, Elon Musk, după ce acesta a scris pe Twitter că peninsula Crimeea, anexată ilegal de ruși în 2014, ar trebui să rămână a Rusiei.

Zelenski a postat pe Twitter un sondaj cu întrebarea: „Care Elon Musk vă place mai mult?” și două variante de răspuns: „Cel care sprijimă Ucraina” și „Cel care sprijină Rusia”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În primele 20 de minute de la postare, sondajul a adunat peste 267.000 de voturi. Peste 90% dintre cei care au răspuns îl preferă pe Musk care susține Ucraina.

Reacția vine după ce miliardarul a făcut mai multe propuneri pentru pace între Ucraina și Rusia. Musk a publicat pe Twitter un sondaj pentru urmăritorii săi în care le cere să voteze cu da sau nu pentru cele patru propuneri ale sale pentru pace. Răspunsurile nu au fost totuși cele așteptate de miliardar, care a fost aspru criticat pentru că a preluat tezele analfabete ale dictatorului rus. El susținea că Crimeea ar trebui să rămână a Rusiei.

După un val de critici, a postat un nou sondaj, în care propune ca oamenii din Donbas și Crimeea să aleagă dacă vor să fie parte a Ucrainei sau a Rusiei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri