Republica Moldova a refuzat intrarea în țară a unor boxeri din Muntenegru, suspectați că ar putea fi diversioniști

Data publicării:
boxeri
Republica Moldova a refuzat intrarea în țară a unor boxeri din Muntenegru, suspectați că ar putea fi diversioniști. Foto: Facebook

Cinci boxeri muntenegreni, alături de antrenorul lor, au fost opriți pe Aeroportul Internaţional Chişinău, imediat după ce au aterizat, și obligați să se întoarcă acasă. Sportivii urmau să participe la turneul internaţional „Pavel LUSCESCHII”, în perioada 15-17 februarie.

„Pe Aeroportul din Chişinău, poliţiştii nu au permis echipei noastre să intre în R. Moldova, fără a ne oferi vreo explicaţie. După câteva ore de aşteptare, boxerilor noştri le-au fost luate actele şi li s-a cerut să se întoarcă cu primul avion, care decolează mâine, la 9:20, cu destinaţia Istanbul, după care vor urca în altă aeronavă la 19:40 cu destinaţia Podgorica. Din păcate, participarea boxerilor noştri la turneul internaţional s-a încheiat înainte de a se începe”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului sportiv din care fac parte boxerii.

Purtătorul de cuvânt al IGPF din R. Moldova, Raisa Noviţchi, a declarat că în ultimele 24 de ore mai multor cetăţeni străini li s-a interzis intrarea în Republica Moldova pentru că nu întruneau condiţiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, informează deschide.md.

„Amintim că, după data 24 februarie 2022, odată cu instituirea situaţiei de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a R. Moldova, la intrarea în ţară toţi cetăţenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate,” a precizat Noviţchi.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat luni că Rusia plănuiește să implice diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să atace instituții ale statului și să ia ostatici. Aceasta a mai spus că „prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.

Și meciul de fotbal din play-off-ul Conference League, dintre Sheriff Tiraspol şi Partizan Belgrad, care va avea loc joi, se va desfăşura cu porţile închise, după ce fanii echipei din Serbia au fost opriţi pe aeroport.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri