Republicanii anunţă că "prima lor prioritate" va fi anchetarea familiei Biden, după ce au câştigat controlul Camerei Reprezentanţilor

Data actualizării: Data publicării:
James Comer
Republicanul James Comer l-a acuzat pe preşedintele Joe Biden de abuz. Foto: Profimedia Images

Anchetarea familiei Biden va fi "prima prioritate" a republicanilor, care tocmai au câştigat controlul Camerei Reprezentanţilor, au anunţat reprezentanţii partidului într-o conferinţă de presă. Aceştia îl acuză pe Joe Biden că şi-a folosit influenţa, pe când era vicepreşedinte, pentru a ajuta afacerile fiului său, Hunter Biden.

"Rolul președintelui în îmbogățirea familiei sale este, într-un cuvânt, un abuz la cel mai înalt nivel. Vreau să fiu clar: îl investigăm pe Joe Biden, pe acest lucru ne vom concentra în viitorul Congres", a declarat James Comer, care va prelua rolul de preşedinte al Comisiei de Supraveghere din Camera Repezentanţilor.

Republicanii îl acuză pe fiul preşedintelui, Hunter Biden, de evaziune fiscală şi fraudă. Acesta este investigat de autorităţile federale, însă până acum nu a fost pus sub acuzare.

Christopher Clark, avocatul lui Hunter Biden, a declarat pentru BBC că fiul preşedintelui nu doreşte să comenteze anunţul republicanilor.

În schimb, reprezentanţii Partidului Democrat l-au catalogat pe James Comer dreptul un "apărător al lui Trump ale cărui acuzaţii false sunt doar un exerciţiu politic menit să-l denigreze pe preşedintele Biden".

Şi Casa Albă a anunţat, prin vocea purtătorului de cuvânt Ian Sams, că ancheta anunţată este motivată politic.

"În loc să lucreze alături de preşedintele Biden pentru gestionarea problemelor importante pentru poporul american, precum micşorarea preţurilor, republicanii din Congres au ca prioritate atacarea preşedintelui în baza unor teorii ale conspiraţiei care au fost de mult infirmate".

Între 2013 şi 2018, Hunter Biden şi compania sa au avut venituri de aproximativ 11 milioane de dolari ca urmare a serviciilor de consultanţă pe care fiul preşedintelui le-a acordat unei companii ucranene, acum acuzată de fapte de corupţie, şi unui om de afaceri chinez, acum acuzat de fraudă, potrivit NBC News. Republicanii îl acuză pe Hunter Biden şi că nu şi-ar fi plătit taxele.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri