Republicanii din Texas resping, oficial, realitatea: „Pretinsul președinte Biden nu a fost ales legitim”

Data actualizării: Data publicării:
joe biden donald trump combo
Joe Biden și Donald Trump, candidații alegerilor prezidențiale din SUA din 2020 Foto: Profimedia

Partidul Republican din Texas a adoptat la convenția sa locală de stat o rezoluție prin care respinge rezultatul oficial al alegerilor prezidențiale din 2020 și îl numește pe Joe Biden un „președinte ilegitim”, relatează CNN. Republicanii din Texas se aliniază, astfel, din nou teoriilor conspirației și minciunilor promovate de fostul președinte Trump pentru a-și justifica înfrângerea.

„Respingem rezultatele certificate al alegerilor prezidențiale din 2020 și susținem că pretinsul președinte Joseph Robinette Biden Jr. nu a fost ales în mod legitim de poporul Statelor Unite”, se arată în rezoluția adoptată de republicanii texani.

Îi îndemnăm ferm pe toți republicanii să lucreze pentru a se asigura de integritatea alegerilor și să voteze în noiembrie 2022. Aduceți-vă prietenii și familia și faceți voluntariat pentru republicanii locali pentru a putea să învingem orice fraudă”, au mai transmis republicanii texani.

Înainte de adoptarea rezoluției, Brian Bodine, un membru al comisiei republicane, care se declară autorul rezoluției, a propus un amendament cu privire la asaltul de la Capitoliu. Conform acestuia, „drepturile celor acuzații de infracțiuni la Capitoliu au fost încălcate”.

În platformă au fost incluse și afirmații ideologice conservatoare, precum definirea homosexualității drept „o alegere anormală de viață” și opoziția față de „eforturile de a valida identitatea transgender”.

Fostul președinte Donald Trump, dar și un număr mare de republicani, continuă să nege realitatea obiectivă și susțin că alegerile din 2020 au fost viciate de „fraude”, deși nu au putut să aducă nicio dovadă în sprijinul acestei teorii a conspirației.

La momentul alegerilor de acum doi ani, inclusiv judecători conservatori, unii chiar numiți de Trump în funcții, au respins încercările de a răsturna rezultatul alegerilor, motivând că nu există dovezi care să sugereze măcar tangențial că au existat fraude.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri