Reuters: Peste 200 de muncitori ar fi murit în Coreea de Nord, după surparea unui tunel al instalaţiei de testare nucleară

Data actualizării: Data publicării:
racheta coreea de nord

Un tunel de la o instalaţie de testare nucleară din Coreea de Nord s-ar fi prăbușit, după ce regimul de la Phenian a efectuat un al șaselea test pentru bomba atomică, în luna septembrie. Este posibil ca peste 200 de persoane să fi murit, anunță Reuters, care citează televiziunea japoneză Asahi. Agenția Reuters precizează însă că nu a reușit să verifice din surse oficiale informațiile jurnaliștilor japonezi, care citează surse din interiorul Coreei de Nord.

În jur de 100 de muncitori de la instalaţia de testare nucleară Punggye-ri ar fi fost înghițiți de pământ, după ce un tunel s-ar fi prăbușit, pe 10 septembrie. O a doua surpare de pământ ar fi avut loc în timpul operațiunii de salvare, iar numărul victimelor s-ar fi dublat, ajungând să depășească 200.

Experții spun că o serie de cutremure și alunecări de teren care au avut loc în Coreea de Nord, lângă siturile nucleare, indică, cel mai probabil, faptul că al șaselea și cel mai mare test nuclear al regimului de la Phenian, de pe 3 septembrie, a destabilizat regiunea. În aceste condiții, este posibil ca instalaţia de testare nucleara Punggye-ri să nu mai fie folosit de acum încolo pentru teste nucleare, mai scrie Reuters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri