Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a renunțat la afacerile din media: „Nu am fost și nu voi fi niciodată un oligarh”

Data actualizării: Data publicării:
Rinat Ahmetov face declarații.
Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina Foto: Profimedia Images

Cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, anunță că va ieşi din afacerile din media pentru a se conforma legislaţiei adoptate anul trecut, menită să limiteze influenţa "oligarhilor", relatează Reuters.

Într-un comunicat trimis Reuters, Ahmetov a precizat că Media Group Ukraine, una dintre companiile sale, va preda licenţele pentru canalele de televiziune şi presă scrisă statului ucrainean şi că va pune capăt şi activităţilor online.

Ahmetov a spus că firma de investiţii SCM nu a reuşit să vândă afacerea în condiţiile actuale de piaţă, din cauza războiului din Ucraina şi a termenului de şase luni prevăzut de legislaţia anti-oligarhi pentru vânzarea activelor din media.

"Fiind cel mai mare investitor privat din economia ucraineană, am afirmat în mod repetat că nu am fost niciodată şi nici nu voi fi un oligarh", a mai menţionat Ahmetov.

Ucraina a adoptat anul trecut o lege menită să limiteze influenţa oligarhilor, "să prevină riscurile pentru securitatea naţională legate de influenţa excesivă" a acestora. Persoanele identificate drept "oligarhi" de Consiliul de securitate naţională nu au voie să finanţeze partidele politice şi să participe la privatizarea marilor companii.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri