Roman Abramovici divorțează a treia oară

Data actualizării: Data publicării:
Chelsea v Milan - Russian Railways Cup
Foto: Guliver/GettyImages

Magnatul Roman Abramovici divorţează și de cea de-a treia soţie.

Chelsea v Milan - Russian Railways Cup
Foto: Guliver/GettyImages

Cunoscut pentru viaţa extravagantă şi cheltuielile uriaşe, miliardarul rus Roman Abramovici se desparte de soţia sa, cu 14 ani mai tânără. Magnatul de 50 de ani s-a căsătorit cu Dașa Jukova în 2008 şi au împreună doi copii. Daria Jukova este fondatoarea unei cunoscute galerii de artă contemporană din Moscova. 

Cei doi au anunţat că rămân în relaţii bune şi vor colabora în continuare în afaceri.

Precedentul divorţ al miliardarului a fost costisitor. În 2007, oligarhul i-a plătit celei de a doua soţii....300 de milioane de dolari, aceasta fiind una din cele mai scumpe despărţiri din lume.

Pe de altă parte, Abramovici, aflat o perioadă în fruntea topului celor mai bogați oameni din Rusia, și partenera sa de 36 de ani nu au declarat niciodată public dacă au fost căsătoriți, așa cum afirmau anumite surse de presă. Iar comunicatul care anunță despărțirea celor doi nu aduce lămuriri despre acest aspect, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Cu toate acestea, surse apropiate miliardarului au declarat că acesta va încerca să finalizeze divorțul în Rusia, unde i-ar fi mai ușor să își protejeze averea estimată la 9 miliarde de dolari. A treia soție a lui Abramovici ar putea să primească și ea câteva sute de milioane de dolari, mai ales că cei doi au împreună și doi copii.

„După zece ani de conviețuire, am luat amândoi dificila decizie de a ne despărți. Vom rămâne în continuare prieteni, părinți și parteneri apropiați în proiectele pe care le-am demarat împreună”, au precizat cei doi într-o declarație de presă comună transmisă către AFP de către purtătorul de cuvânt al lui Roman Abramovici.

„Ne-am luat angajamentul de a ne crește împreună cei doi copii. Vom continua, de asemenea, să lucrăm la proiectele comune, Muzeul de Artă Contemporană Garage din Moscova și Centrul Cultural New Holland din Sankt Petersburg", se precizează în comunicat.

Înaintea relației cu Daria Jukova, Abramovici a mai avut două căsătorii din care au rezultat cinci copii.

Abramovici este unul dintre magnații care au făcut avere și au căpătat influență în anii '90, înaintea preluării puterii de către Vladimir Putin. După ce s-a îmbogățit din afaceri cu petrol și aluminiu, a cumpărat, în 2003, clubul de fotbal Chelsea și a continuat să investească în industria minieră.

Averea sa se ridică la 9 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Forbes, dintre care mai mult de un miliard de dolari sunt investiți în opere de artă. Ocupă locul 12 în topul averilor din Rusia.

Între 2000 și 2013, magnatul rus a fost guvernator regiunii defavorizate Ciukotka, în Extremul Orient rus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri