România condamnă atacurile Rusiei care au dus la morți și răniți în Zaporojie: "Cei responsabili trebuie trași la răspundere"

Data actualizării: Data publicării:
Russian troops once again launch missile attack on Zaporizhzhia, Ukraine - 06 Oct 2022
Orașul Zaporojie, după un atac rusesc. Foto: Profimedia Images

România condamnă cu fermitate atacurile rușilor asupra zonelor civile de la Zaporojie, transmite Ministerul Afacerilor Externe, care adaugă că cei responsabili trebuie trași la răspundere.

"Acesta este un alt atac inuman împotriva civililor, cu încălcarea dreptului internațional umanitar. Cei responsabili trebuie trași la răspundere", a scris Ministerul de Externe al României pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atacurile au fost condamnate și de ministerele de externe din Belgia, Croația și Macedonia de Nord.

Liderii europeni condamnă atacurile rusești cu rachete asupra clădirilor civile care au ucis și rănit zeci de oameni în orașul Zaporojie din sud-estul Ucrainei, în ultima săptămână.

Oficialii ucraineni au raportat luni mai multe victime, după ce o rachetă rusă a distrus un bloc de apartamente.

„UE condamnă atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina, cu zeci de victime în fiecare săptămână. Toți cei responsabili vor fi trași la răspundere”, a declarat șeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, citat de CNN.

Comisarul european Janez Lenarcic a reacționat și el la atacuri, spunând: „Civilii și infrastructura civilă nu trebuie să fie țintă. Niciodată. Nicăieri”.

Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei a calificat atacurile asupra Zaporojie drept o „nouă izbucnire a răului rusesc - un atac teribil de peste noapte al Rusiei asupra civililor din Zaporojie”.

„Pe măsură ce Rusia își continuă teroarea, trebuie să continuăm să oferim sprijin Ucrainei pentru a se putea apăra. Rusia trebuie să oprească acest război!” a adăugat ministerul lituanian.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri