România livrează marți 74% din energia electrică a Republicii Moldova

Data publicării:
Stâlpi de electricitate.
Rețea de transport de energie electrică. Foto: GettyImages

Aproximativ 74% din energia electrică necesară Republicii Moldova va fi livrată marți de România, a anunțat secretarul de stat pentru Energie de la Chișinău, Constantin Borosan.

„Pentru ziua de mâine, circa 74% din energie electrică urmează a fi livrate în baza contractului de urgență dintre Moldelectrica și Transelectrica”, a scris oficialul pe Facebook.

Operatorul național de transport de energie Moldelectrica a fost anunțat azi de furnizorul de energie Energocom că pentru ziua de 29.11.2022 „nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74 %”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei.

„Urmare a demersurilor Î.S. Moldelectrica, deficitul anticipat va fi acoperit prin contract de livrare a energiei de urgență, confirmarea disponibilității fiind primită deja de la OST (operatorul sistemului de transport) al statului vecin”, se mai arată în postare.

Republica Moldova trece prin cea mai gravă criză energetică din istoria sa și s-a confruntat cu pene masive de curent în urma atacurilor ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean, la care este conectată.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri